PääsivuKalenteriFAQHakuKäyttäjälistaRekisteröidyKirjaudu sisään

Jaa | 
 

 Säännöt - LUE ENSIN

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Meo
Ylläpito
Ylläpito
avatar

Viestien lukumäärä : 302
Join date : 17.05.2011

ViestiAihe: Säännöt - LUE ENSIN   Ti Toukokuu 17, 2011 6:59 am

Netherworld on foorumipohjainen sci-fi/fantasia-roolipeli, ja sitä, kuten monia muitakin nettiroolipelejä, koskevat erinäiset säännöt. Toivomme Netherworldin pelaajia olemaan tutustuneita ainakin jollain tavalla foorumiroolipeliformaatiin, sillä emme varsinaisesti ole mitään opastajia. Emme kuitenkaan vaadi pelaajaa todistelmaan pelaushistoriaansa, joten myös ensikertalaiset voivat liittyä mukaan, jos uskovat sisäistämään pelaamisen nopeasti.

Oletamme pelaajien pysyvän itse säännöissä mukana ja ottavan ylläpitoon yhteyttä ennen kuin tekevät mitään, jonka pelkäävät rikkovan sääntöjä.


Perussäännöt

-- Ensimmäinen hahmosi saa olla Orderia tai Demiae - emme rajoita tätä. Myös toinen hahmosi saa kuulua kumpiin tahansa, mutta mikäli sinulla on kaksi Orderiaa tai Demiaeta, kolmannen hahmosi tulee olla vastakkaista puolta; tämä on balanssin säilyttämiseksi, ei siksi että tahtoisimme kieltää ihmisiä pelaamasta hahmoilla, joilla haluavat.

-- Godmodaaminen, autohittaaminen, munchaus ja metapelaus ovat kiellettyjä - sinulla ei ole lupa päättää, mitä vastapelaajan hahmo tekee tai ajattelee, eikä oma hahmosi saa olla voittamaton ja haavoittumaton. Hahmosi ei olisi myöskään suotavaa tietää enempää kuin on pelien perusteella mahdollista ja luontevaa; sinä voit lukea vastapelaajan hahmon esittelyn, mutta oma hahmosi ei.

-- Pidetään peli- ja keskustelualueet siisteinä! Älä spammaa, mikäli sinulla on lisättävää sen jälkeen kun olet postannut viestin, käytä "muokkaa" -nappulaa. Ainoina poikkeuksina tähän ovat taideboardi (sinulla on oikeus tehdä uusi viesi "bumpataksesi" omaa topiciasi, kunhan se pysyy kohtuuden rajoissa) ja randomboardi, joskaan ei ole toivottavaa että täälläkään vedetään "överiksi".

-- Niin pelatessa kuin keskustelualueellakin on hyvä noudattaa hyviä tapoja ja tervettä järkeä - liiallisiksi venyvät riidat on hyvä hoitaa yksityisviestein tai foorumin ulkopuolella. Turha draamahakuisuus, flamewarit ja ihmisten kiusaaminen ovat myös kieltolistalla.


Ylläpito puuttuu ja hoitaa tilanteen parhaaksi näkemällään tavalla, eikä meillä ole toistaiseksi käytössä esim. varoitus-systeemiä. Vahingossa tehdyistä rikkeistä tuskin saa sanktiota, mutta esimerkiksi turha trollaaminen tai draaman lietsominen saattavat olla kertabannauksen arvoisia. Säännöissä ei ole porsaanreikiä, ja odotamme pelaajiltamme hyvien tapojen ja terveen järjen käyttöä.


Yleisiä Foorumikäytäntöjä

-- Foorumiin rekisteröidytään vasta kun hahmosi on hyväksytty. Sitä ennen tehdyt rekisteröitymiset poistetaan armotta.

-- Rekisteröidythän foorumiin omalla, hyvien tapojen mukaisella nettinickilläsi.

-- Poissaoloista olisi toivottavaa ilmoittaa etukäteen, mikäli mahdollista. Näin tiedämme, ettemme poista tunnustasi epäaktiivisuuden vuoksi. Lyhyistä poissaoloista ei tietenkään tarvitse ilmoittaa, mutta esimerkiksi puolen vuoden lomamatkat Aasiaan saattavat olla ilmoituksen arvoisia.

-- Mikäli tunnuksesi syystä tai toisesta poistetaan, sinulla on lupa rekisteröityä takaisin ja tuoda jo kertaalleen hyväksytyksi tulleet hahmosi takaisin ilman erillisiä hyväksymisä. Sama koskee myös ihmisiä, jotka lopettavat mutta päättävät palata. Lyhyesti; jo kertaalleen hyväksyttyä hahmoa ei tarvitse enää hyväksyttää, ellei ylläpito sitä erikseen pyydä.

-- Sinun on kirjoitettava ensimmäinen kunnon viestisi foorumille kahden viikon kuluessa liittymisestä. Hahmoesittelyä tai yhtä randomiboardiviestiä ei lasketa; keskustelupalstakeskustelut, seuranhaut tai peliviestit lasketaan.

-- Avatar ei saa ylittää mittoja 150x200 px (leveysxkorkeus) tai olla muilla tavoilla häiritsevä (epilepsiavälkkyvä animaatio, pornograafinen, loukkaava...). Nk. "Allekirjoituskuvissa" tai allekirjoitusteksteissä ei ole rajoituksua, mutta ylläpidolla on oikeus pyytää ihmisiä lyhentämään tai pienentämään niitä, mikäli niiden koetaan olevan haitaksi.

-- Hahmoesittelyt tulee linkittää omaan allekirjoitukseen.

-- Hahmon saa "jakaa" niin moneen peliin kuin on tarvetta, kunhan pelaaja pysyy itse aikajanasta kärryillä.

Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://vincered.net/x
 
Säännöt - LUE ENSIN
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Netherworld :: Info :: Perusinfo-
Siirry: